فوق تخصص جراحی ستون فقرات و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: عارضه کمردرد در اغلب موارد با یک دوره ۴ تا ۶ هفتهای استراحت و بدون نیاز به بررسی تصویربرداری بهبود مییابد و تنها در صورتی که بیش از ۴ تا ۶ هفته به طول انجامد فرد باید به پزشک مراجعه کند.
به گزارش همشهری آنلاین، دکتر امیر حسین حقیر درباره علل و علائم هشداردهنده کمردرد، بیان کرد: عارضه کمردرد میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که شایعترین علت آن کشیدگی عضلانی و تاندونی یا به اصطلاح strain and sprain است؛ بدین معنا که در زمینه عدم رعایت وضعیت مناسب ستون فقرات و خم شدنهای مکرر، عضلات و تاندونها دچار آسیب میشوند و منجر به درد کمری میشود که با حرکت بدتر هم میشود؛ در این حالت تنها اقدامات درمانی ساده و محدودیت فعالیت کوتاه مدت و پرهیز از قوز کردن و ورزش منظم روزانه، منجر به بهبود میشود.
وی خاطرنشان کرد: اغلب موارد کمردرد، با یک دوره ۴ تا ۶ هفته درمانی و بدون نیاز به بررسی تصویربرداری بهبود مییابد و تنها در صورتی که با وجود همه این اقدامات، دردکمر بیش از ۴ تا ۶ هفته طول بکشد، فرد باید به پزشک مراجعه کند. همچنین اگر این کمردرد با محدودیت فعالیت و مسکن بهبود نیابد و روز به روز بدتر شد، باید جدی گرفته شود.
حقیر در خصوص علائم هشدار دهنده کمردرد نیز گفت: یکی از اصلیترین علائم هشدار کمردرد، تروما یا آسیب شدید است و اگر فردی در اثر یک حادثه یا سقوط شدید، یا تصادف خودرو دچار کمردرد شود، باید فورا به پزشک مراجعه کند، چون این موضوع میتواند به معنای شکستگی یا آسیب شدید به ستون فقرات باشد، به ویژه در افراد مسن یا کسانی که دچار پوکی استخوان هستند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: ضعف، بیحسی یا گزگز در پاها، یا از دست دادن حس در اندامهای تحتانی میتواند نشانهای از فشار به اعصاب یا نخاع باشد. همچنین اگر فردی مشکلاتی در کنترل مثانه یا روده داشته باشد، این علائم باید جدی گرفته شود و نیاز به ارزیابی فوری دارد. در برخی موارد هم، یک سرطان در ناحیه دیگری با گسترش به ستون فقرات بخصوص ستون فقرات پشتی منجر به فشار به نخاع و در نتیجه ضعف در اندام تحتانی میشود؛ لذا بروز ضعف در اندام تحتانی و پاها جدی بوده و باید کل ستون فقرات بررسی شود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه کمردرد میتواند با سایر بیماریهای فرد در ارتباط باشد، افزود: اگر کمردرد همراه با کاهش وزن غیرقابل توجیه (به معنای کاهش وزن بیش از یک کیلوگرم در ماه) باشد، این کاهش وزن یک علامت هشدار در کمردرد بوده و باید جدی گرفته شود و یا فردی که سابقه سرطان دارد و دچار کمردرد شود، این علائم میتواند نشانهای از متاستاز یا انتشار سرطان به ستون فقرات باشد. بطور مثال فردی که سابقه کانسر پستان دارد و با درد کمر مراجعه می کند حتما باید بررسی شود و در این موارد باید فوراً تصویربرداری و ارزیابی دقیق انجام شود.
کد خبر 923484 منبع: ایسنا
-
مصرف این دارو شما را به دیابت مبتلا می کند
-
از خاراندن پوست نترسید؛ سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنید
-
تروما یکی از اصلی ترین علائم هشدار کمردرد | علت کمردرد خود را شناسایی کنید
-
فوری | ترامپ: آماده مذاکره مستقیم با رئیس جمهور ایران هستم
-
این روحانی توزیع نوار بهداشتی را در مناطق محروم آغاز کرد | واکنش کاربران فضای مجازی به اقدام جسورانه این روحانی + عکس
-
فوری | ترامپ یک فرمان اجرایی درباره ایران امضا میکند
-
پایان شب تلخ پرسپولیس در عربستان با شکست سنگین | الهلال چقدر ترسناک بود
-
مرگ مشکوک کلاغها در این شهر ایران | هنوز علت این مرگها اعلام نشده + فیلم
-
سرمربی الهلال: احساس توهین کردم | بازی با پرسپولیس را در پلی استیشن انجام ندادیم!
-
واکنش عضو فقهای شورای نگهبان به رفتار غیرشرعی بازیگران در جشنواره؛ انسان خجالتزده میشود …
-
سرمربی الهلال: احساس توهین کردم | بازی با پرسپولیس را در پلی استیشن انجام ندادیم!
-
پاسخ فیفا به استعلام مهم؛ استقلال-الشرطه ۳-هیچ می شود؟
-
فرار زن شوهردار با مرد متأهل خون به پا کرد
-
گروسی نسبت به وقوع حادثه هستهای هشدار داد | عکسی که منتشر کرد
-
ترامپ یکی از اساسی ترین فرضیات در مورد ایران را درهم شکست ؛ معنای پیام دوگانه دونالد ترامپ به تهران
-
برف و کولاک در راه ایران ؛ در این استان یک متر برف می بارد!
-
واکنش استیناف به حکم عجیب بیرانوند؛ شکایت پرسپولیس تازه به کلانتری پانزده رسیده!
-
نتیجه شکایت الشرطه از سهرابیان اعلام شد
-
ملیپوش زن ایرانی در آلمان درگذشت
-
انفجار هولناک در تهران | ۶ نفر کشته و مصدوم شدند
-
علائم آسیب موبایل به گردن | این تب باعث کمردرد میشود
-
چگونه درد کمر را کاهش دهیم؟ | کدام دردها در پا نشانه کمردرد است؟
-
این نوع بیحسی در پا خطرناک است!
-
طب سوزنی شما را از درد کمر نجات می دهد؟