هر چقدر هم که دنیا تغییر کرده باشد، هنوز شکل اصلی ازدواج در خیلی از خانوادهها سنتی است. یعنی آشنایی به هر شیوهای که باشد در نهایت به خواستگاری در خانه عروس خانم ختم میشود. نسل پدربزرگ و مادربزرگهای ما از طرف بزرگترها برای همسری هم انتخاب میشدند و معمولاً بدون هیچ شناختی پای سفره عقد مینشستند.

به گزارش همشهری آنلاین، حتی بعضیهایشان میگویند ما تا قبل از سفره عقد همدیگر را ندیده بودیم و الان شصت سال است کنار هم خوشبختیم. امروز حتی نمیتوانیم چنین ازدواجی را تصور کنیم. توی دنیای در حال تغییر امروز گاهی آدمها به قصد پیدا کردن مورد ازدواج، به هر جایی سرک میکشند و دنبال نیمه گمشدهشان میگردند و آن قدر تلاش میکنند تا بالاخره یک نفر را پیدا میکنند.
گاهی هم بیخیال ازدواج هستند و معاشرتشان با دیگران فقط برای تقویت روابط اجتماعی است، اما ناگهان از دل این روابط اجتماعی و ساده، یک نفر غیرمعمولی میشود و فاز ازدواج شروع میشود. آشنایی به هر شکلی که باشد؛ مدرن باشد یا در سنتیترین شکل ممکن، باز هم نیاز به مهارتهایی دارد که بیتوجهی به آنها کار را سخت میکند. اینجا سه حالت از آشنایی قبل از ازدواج را که این روزها در جامعهمان در جریان است، تصور کردهایم و چند نکته مهم را در مورد هر کدام یادآور شدهایم.
بریم سر اصل مطلب
هنوز هم جوانهای زیادی هستند که دوست دارند خانوادهها برای پیدا کردن شریک زندگی آیندهشان پیشقدم شوند. هنوز هم مراسم خواستگاری سنتی که دختر و پسر اولین بار در جلسه خواستگاری همدیگر را میبینند، وجود دارد. اگر شما از این گروه هستید، یادتان نرود به هر حال دارید در زمانه فعلی زندگی میکنید و نیاز دارید برای ادامه رابطه، شرایط زندگی امروزی را هم در نظر بگیرید. خواستگاری با این سبک به عنوان جلسه معارفه قابل قبول است، اما برای ادامه شناخت دوران آشنایی را نادیده نگیرید. نکتههای زیر میتوانند در جلسه اول خواستگاری کمکتان کند:
۱. هدفهایتان را براساس اولویتبندی مطرح کنید: اگر شما برای زندگی مشترکتان هزارویک هدف هم داشته باشید، باز تعدادی از آنها حیاتیتر و مهمتر هستند. پس برای اینکه هم خودتان تمرکز بیشتری داشته باشید، هم طرف مقابل از مواجهه با اهداف شما گیج نشود، آنها را اولویتبندی کنید و از مهمترینها شروع کنید.
۲. خط قرمزها را مشخص کنید: اگر در زندگی شخصیتان حساسیت و تعصب خاصی دارید که بود و نبودش روی خلقتان اثر مستقیم دارد، مطرح کردن آن را حتماً در اولویت قرار دهید. در مورد آن توضیح دهید و احساستان را برای طرف مقابل بیان کنید.
۳. در مطرح کردن هیچ کدام از خواستههایتان احساس شرمندگی نکنید: شاید همه خواستههای شما درست و بجا نباشد، ولی آنها را مطرح کنید. وقتی خواستهای در شما قوی است، حتی اگر نامعقول باشد حتماً آن را با کسی که ممکن است در آینده شریک زندگیتان باشد، در میان بگذارید و اجازه دهید از خواستههای شما مطلع شود.
۴. همه رازها را افشا نکنید: قرار نیست در همان جلسه اول همه بدیها و اشتباهات ریز و درشت زندگی گذشتهتان را برای کسی که هنوز مشخص نیست قرار است شریک زندگیتان باشد یا نه، تعریف کنید. در این مورد اجازه بدهید زمان بیشتری بگذرد و بهمرور و با آشنایی بیشتر کمی افشاگرانهتر صحبت کنید.
۵. نقاب نزنید: اینکه در اولین برخورد آدمها با هم رسمی باشند و چند درجه مؤدبانهتر از حالت عادی برخورد کنند، خیلی طبیعی است و نمیشود اسم این رفتار را نقاب زدن گذاشت. اما نیازی نیست مثلاً لهجهتان را حذف کنید یا رفتارهایی را که با هویت شما مرتبط هستند، نداشته باشید و رفتارهایی را که به هویت شما ربطی ندارد، به اجبار داشته باشید.
۶. پنهانکاری نکنید: اگر ماجرای خاصی وجود دارد که نمیخواهید کسی بداند، ببینید آیا همچنان زندگیتان تحت تأثیر آن است؟ آیا قرار است در آینده هم جریان داشته باشد؟ اگر پاسختان بله است، بدانید که نمیتوانید چنین موضوعی را از شریک احتمالی زندگی خود پنهان کنید و همیشه معتمد او باقی بمانید.
دستوپایتان را گم نکنید
در سبک زندگی امروز، خواستگاریهایی که بیشتر برای آشنایی خانوادههای دو طرف برگزار میشود، خیلی باب شدهاند. توی این خواستگاریها، از طرفی خیالتان از نتیجه نهایی راحت است و میدانید که شریک آینده زندگیتان را انتخاب کردهاید، اما از طرف دیگر، دلهره این را دارید که نکند بین خانوادهها اختلافی پیش بیاید و همهچیز خراب شود. نکات زیر میتواند برای این مدل خواستگاریها به کارتان بیاید:
۱. خودتان باشید: قرار نیست در زندگی آیندهتان با همسرتان صفر باشید و با خانوادهاش صد. پس همان طوری که تا روز خواستگاری با همسر آیندهتان مواجه شدهاید، جلوی خانوادهاش هم همان طور باشید. تلاش برای بهتر جلوه کردن، معمولاً نتیجه عکس میدهد.
۲. نگرانی به دلتان راه ندهید: اگر مدام بخواهید نگران پیشامدهای بد باشید و از بههمخوردن ازدواجتان بترسید، این ترس حتماً روی رفتار شما اثر منفی میگذارد. شاید اصلاً به خاطر همین ترس، رفتاری از شما سر بزند که مورد پسند خانواده همسر آیندهتان نباشد. پس خونسرد باشید و اجازه دهید کارها طبیعی پیش بروند.
۳. بهاندازه صحبت کنید: در معرفی هر کدام از اعضای خانوادهتان مختصر توضیحی بدهید و متناسب با روحیات خودتان و فضای مهمانی در مورد هر کدام یک شوخی هم مطرح کنید، اما حواستان باشد در مورد مسائلی که ممکن است اعضای خانوادهتان در مورد آن حساس باشند، زیادهگویی نکنید.
۴. روراست باشید: اگر موضوع خاصی وجود دارد که با همسر آیندهتان بر سر آن توافق دارید و لازم است خانوادههای دو طرف بدانند، آن را مطرح کنید. نگرانی از پذیرفته نشدن درخواستتان، نباید مانع روراست بودن شما شود.
۵. ادب خود را در هیچ شرایطی کنار نگذارید: ممکن است خانواده همسر آیندهتان در برخورد اول با شما خوشرفتار نباشند یا حرف و کنایهای به شما بگویند. اگر مصمم به ادامه رابطه هستید، تحت هیچ شرایطی مقابلهبهمثل نکنید. به این دست نکات منفی بیتوجه باشید. مطمئن باشید گذشت زمان و رفتار مناسب شما، رابطهها را بهتر میکند.
۶. با خانواده خودتان خوشرفتار باشید: حواستان باشد که رفتار شما رصد میشود. اولین ملاک خانواده همسر آیندهتان برای اعتماد به شما، خوشرفتاری و محبتی است که با خانواده خودتان دارید. احترامی که به خانوادهتان میگذارید، معیاری برای تضمین زندگی آینده فرزندشان است.
تفاهم خوبه یا تشابه؟
فرقی ندارد توی چه موقعیتی هستید؛ یک نفر به شما پیشنهاد ازدواج داده است یا شما به او پیشنهاد دادهاید یا خانوادهاش شما را برای او در نظر گرفتهاند. به هر شکلی که با یک نفر آشنا میشوید و به ازدواج با او فکر میکنید، نیاز است به این نکتهها توجه کنید.
۱. ببینید با خودتان چندچند هستید: در اولین قدم، خواستهها و اهداف خودتان را از زندگی مشترک برای خودتان مشخص کنید. آیا برای ورود به یک رابطه مستمر دونفره و شریک شدن در بیشتر مسائل با یک نفر دیگر آمادهاید؟ از شروع این زندگی جدید چه هدفی دارید؟ این موارد را حتماً اول کار برای خودتان مشخص کنید تا بتوانید برای شریک احتمالی زندگی آیندهتان هم مطرح کنید.
۲. عجله نکنید: وقتی از یک دوران حرف میزنیم، منظور مدتها چرخش شب و روز است. یعنی لازم است برای آشنایی زمان بگذارید. بیشتر مشاوران ازدواج دوران آشنایی را حدود شش ماه ارتباط روزمره میدانند. پس قرار نیست همه آنچه دارید، در همان هفته اول روی دایره بریزید. صبور باشید.
۳. احساسات خود را کنترل کنید: دوران آشنایی نیاز به دقت و هوشیاری دارد. اگر شما همان اول کار و بدون شناخت به طرف مقابل دل ببندید، احساستان دقت شما را کم میکند. حتماً اصطلاح «عشق کورم کرد» را شنیدهاید. حواستان باشد در این دام نیفتید و در دوران آشنایی بتوانید چشمان خود را باز نگه دارید.
۴. بیاحساس نباشید: یکی از مهمترین ملاکها در زندگی مشترک، علاقه و حس خوب داشتن به همسر است. علاقه همسران به هم است که سختیها و مشکلات زندگی مشترک را قابل تحمل و حتی گاهی شیرین میکند. در دوره آشنایی لازم نیست عاشق طرف مقابل باشید، اما احساس خوب داشتن به او شرط مهمی است. اگر هیچ حس خوبی نسبت به او در شما وجود ندارد، ادامه ندهید.
۵. خودتان باشید: در دوران آشنایی لازم نیست بهتر از آن چیزی که هستید جلوه کنید. بهتر است همانی که هستید باشید. اگر طرف مقابل شما را با همه ارزشها و کاستیهایتان بپذیرد، میتواند همراه همیشگیتان باشد. ولی اگر ظاهرسازیتان را بپذیرد، مجبورید همیشه همان ظاهر را برای او حفظ کنید. به نظر خودتان تا کی میتوانید؟
۶. مشاهده کنید: همان قدر که به حرفهای طرف مقابلتان گوش میدهید و روی آن تمرکز دارید، حواستان به رفتار او هم باشد. اگر بین حرف و عمل او تناقض دیدید، در فرصت مناسب در این مورد از او توضیح بخواهید یا چند بار دیگر او را در همان مورد خاص امتحان کنید.
۷. فعالیتهای مشترک داشته باشید: حرف زدن در مورد اخلاق و اهداف خوب است و تا حدی شناخت ایجاد میکند. اما یکی از میانبرهای شناخت طرف مقابل، عمل اوست. در دوران آشنایی، تا میتوانید طرفتان را در موقعیت عمل قرار دهید. با نظارت خانوادهها، با هم فعالیتهای مشترک بکنید؛ غذا بپزید، گروهی بازی کنید، یکی از وسیلههای خانه را تعمیر کنید یا هر کاری که مهارتها و خلق خودتان و او را به چالش میکشد، بکنید.
کد خبر 772368 منبع: همشهری آنلاین
-
گفت و گویی جالب با معروفترین و محبوبترین کوتاهقامت ایران | صبح رفتم خواستگاری و شب عقد کردیم | به همسرم گفتم که ببین خانم…
-
تنهایی؟ بیا یکی رو برات پیدا کنم!
-
دغدغههای یک زن کارمند؛ من مادرم یا کارمند؟
-
چه کنیم که همیشه برای همسرمان دوست داشتنی باشیم
-
کارمندها بخوانند ؛ نکاتی که هر کارمندی برای سلامتیاش باید رعایت کند
-
برای اتاق تان چشم بسازید
-
روایت زندگی یک زن ترازِ انقلاب اسلامی
-
تماس فوری خطیر با نکونام | استقلال با این تصمیمات به نقل و انتقالات برمیگردد
-
ابطال حکم استخدام معاون رئیسی و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی | تصویر حکم دیوان عدالت اداری
-
پیشنهاد افزایش سن بازنشستگی زنان و مردان ؛ حداقل سن بازنشستگی چقدر میشود؟ | شرایط بازنشستگی مشاغل سخت بازنگری میشود
-
ماجرای کریم باقری باورکردنی نیست،حرف درآورده اند | تصمیم پرسپولیس برای قرارداد با این بازیکن اشتباه بود
-
چرخش ناگهانی لژیونر ایرانی به سمت استقلال؟ | فردا؛جلسه نهایی آبیها با یک بازیکن!
-
قلعهنویی مگر جام آورده که مربی تیم ملی شده است! | باید تایماوت میگرفتی | من را در قطعه نام آوران خاک نکنید
-
مظلومیت پلیس ایران؛از شهید دهه هشتادی تا چاقوی سارق بر قلب پلیس
-
چرخش ناگهانی لژیونر ایرانی به سمت استقلال؟ | فردا؛جلسه نهایی آبیها با یک بازیکن!
-
از بین بردن کپک های حمام با این راههای ساده | کپک کاشی را با این روش آسان پاک کنید
-
ماجرای ویروسی شدن گوجه فرنگیها در چند استان کشور چیست؟
-
استقلال جایگزین سیلوا را هم از دست داد | یک امضا تا انتقال گرانقیمت!
-
ببینید | ژستهای متفاوت مازیار لرستانی در مراسم اکران یک فیلم
-
پیشنهاد افزایش سن بازنشستگی زنان و مردان ؛ حداقل سن بازنشستگی چقدر میشود؟ | شرایط بازنشستگی مشاغل سخت بازنگری میشود
-
ستاره استقلال پرسپولیسی است! | جدایی دو ستاره مطرح استقلال قطعی شد | بیرانوند به ما ضربه بزرگی زد
-
ببینید | بازدید حاجیان آمریکایی از مکان واقعۀ غدیر خم
-
قلعهنویی مگر جام آورده که مربی تیم ملی شده است! | باید تایماوت میگرفتی | من را در قطعه نام آوران خاک نکنید
-
(۱۶+) تصاویر لحظات نفسگیر عملیات نیروهای ویژه پلیس برای نجات گروگان ۹ ساله از دست پدر مسلح | مرد بیرحم به بچهاش شلیک کرد!